Menu
Your Cart

Често Задавани Въпроси

Велозона са специализирани магазини за велосипеди, в които ще намерите голямо разнообразие от колела, вело аксесоари, части и екипировка за колело на най-добрите марки на добри цени.

Велозона е дистрибутор на водещи производители на велосипеди, велосипедни аксесоари и части от Европа и България. 

Ще откриете физически обекти Велозона в София, Бургас, Варна, Велико Търново и Горна Оряховица. Вижте локациите тук.

Велозона е място, в което всичко се върти около колоезденето и тук ще откриете нещо за всеки.

Предлагаме мъжки велосипеди, дамски велосипеди създадени специално за жени и детски велосипеди.

В онлайн магазина ни и във всички физически обекти на Велозона ще намерите планински велосипеди, шосейни велосипеди, градски велосипеди, електрически велосипеди, BMX велосипеди, Dirt Jump велосипеди и други.

Велосипедите ни са най-добрата селекция от най-добрите брандове на пазара - Giant, най-големият производител на колела в света; HEAD, Liv, Kellys, Le Grand, Kross, и българските велосипеди Varan и Cross.


В магазини Велозона има специализирани сервизи, които осигуряват гаранционно и извънгаранционно обслужване за вашите велосипеди, като ремонта на велосипедите е обезпечен с всякакви нужни части и се извършва от механици с добър опит и квалификация, на които можете да се доверите. 

Добър въпрос без универсален отговор.

Вашият идеален велосипед ще зависи от много фактори свързани с вашите специфични цели, желания и усещания. 

Във всеки магазин на Велозона ще ви обслужи нашият компетентен екип, като вземе всички ваши изисквания под внимание.

Доставката на всички велосипеди е безплатна до адрес на клиента.

Доставки на поръчки на стойност НАД 100 лева са за сметка на Велозона и се изпълняват до адрес на клиента.

Доставки на поръчки на стойност ПОД 100 лева са за сметка на клиента и се изпълняват с куриерска фирма по желание на клиента, като цената се определя според теглото и актуалната тарифа на съответната куриерска фирма.

Плащането се извършва при получаване на доставката (с Пощенски паричен превод) или чрез Банков превод.

Разбира се, че да.

Във всички магазини Велозона, както и онлайн може да пазарувате на изплащане при поръчка на стойност над 150 лева.

Във физическите магазини работим с ДСК, Уникредит и Ти Би Ай.

В електронния магазин може да заявите лизинг с ДСК или Уникредит.

Обикновено одобрението на място в магазин отнема около 20 минути, а при онлайн искане – 1 работен ден.

При покупка онлайн, след като сложите продукта в кошницата и изберете бутон „Купи на изплащане“ ще видите лихвения калкулатор на съответната банка и ще придобиете представа за вноските.

След като подадете вашето искане за покупка на изплащане, представител на лизинговата компания ще се свърже с вас за детайли и уточняване на условията по стоковия кредит.

Разбира се, че да.

За поръчки (и/или въпроси) по телефона се обадете на телефон: 0889 159 589; 0884 159 519.

Доставката се извършва чрез куриерски фирми в рамките на 1 до 5 работни дни след потвърждаване на поръчката по телефона (ние ще ви се обадим). За закупените продукти с обявена от производителя гаранция се получава гаранционна карта, според условията на производителя. 

Всички велосипеди, закупени от нашия електронен магазин, пристигат в транспортен вид. Основните части и компоненти по велосипеда са монтирани и настроени. Единственото, което трябва да направите, е да сложите предното колело, да навиете педалите и да стегнете кормилото. За досглобяване на велосипеда, ще ви трябват гаечен ключ номер 15, комплект шестограми и 5 минути. 

Всяка стока, закупена от електронен магазин Velozona.bg, е с две години гаранция.

При получаване на поръчаната стока, тя е придружена от документ за продажбата (фактура или стокова разписка), както и гаранционна карта за стоките, за които това е приложимо (велосипеди, тротинетки и други).

Вашата гаранция е обезпечена с издадения  документ за продажба (фактура или стокова разписка), и с гаранционната карта (за стоките, за които е приложима), с които е пристигнала поръчката Ви.

Моля внимателно да се запознаете със съдържанието на гаранционната карта преди да започнете да използвате закупения продукт.

Рекламации или връщане на стоки са възможни единствено при представянето на документите, с които е получена стоката.

Има разнообразие от аксесоари, които могат да подобрят вашето колоездене.

Каската за велосипед с добро качество е от съществено значение за защита на главата ви в случай на падане.

Бутилката за вода и стойката за нея са задължителен аксесоар, за да останете хидратирани, а велосипеден компютър може да предостави информация за скорост, разстояние и време.

Дисагите за колоездене могат да бъдат полезни за носене на дребни неща от първа необходимост като резервна гума и шестограми, докато катинарът за заключване на велосипеди е от съществено значение за осигуряване на колелото ви, когато е паркирано.

За тези, които карат в условия на слаба светлина, светлини като фарове и стопове за колела могат да подобрят видимостта и безопасността ви.

Аксесоарите, които избирате, ще зависят от вашите индивидуални нужди и стил на колоездене.

За да се грижите за велосипеда си, трябва редовно да почиствате и смазвате веригата, както и да поддържате гумите напомпани до препоръчаното налягане.

Проверете спирачните накладки и ги сменете, когато се износят, и се уверете, че спирачните кабели са правилно обтегнати.

Проверете предавките за правилно превключване и регулирайте, ако е необходимо.

Съхранявайте велосипеда на сухо място и не го оставяйте навън под дъжда.

За да се уверите, че всички компоненти работят правилно, един път в годината е препоръчително да дойдете при нас, където професионален механик ще се погрижи за вашия велосипед.

От Велозона обичаме за глезим нашите клиенти и да мотивираме повече хора да карат колело, затова и понякога правим промоционални кампании. 

Последвайте ни в социалните мрежи и когато има такава, вие първи ще разберете.
ЬЬЬ 

Този сайт използва "бисквитки". Разглеждайки съдържанието, Вие се съгласявате и с използването на "бисквитките"!