Menu
Your Cart

Каски за колело

Каски за колело

Каската за колоездене е основна, и дори според нас - задължителна, част от предпазната екипировка на всеки колоездач, независимо дали сте любител или състезател. В магазини Велозона предлагаме голямо разнообразие от детски каски за колело, дамски вело каски и мъжки каски за велосипед, шосейни каски, както и fullface (фулфейс) каски и MTB (планински) вело каски. Но преди да изберете каска за колоездене, трябва да се запознаете с някои специфики.

Специфика на каски за велосипедисти

Всички наши каски за колела GIANT, LIV, KELLYS, HEAD, KROSS, LONGUS са със съвременен ергономичен дизайн. Всяка каска за колело има и вентилационни отвори за проветряване на главата. Освен това каските за велосипеди, които предлагаме се регулират, което позволява да намерите перфектния размер вело каска. Дамските каски са проектирани да отговарят на уникалната форма на женската глава, която обикновено е по-малка и по-тясна от мъжката глава. Някои дамски каски също имат по-малки козирки или по-компактен дизайн за по-добро прилягане. Мъжките каски са проектирани да пасват на по-голямата и широка форма на главата на мъжете. Детските каски за детски колела са проектирани специално за деца и се отличават с по-малки размери, забавен дизайн и цветове, които децата ще харесат.

Нашето предложение за дамска каска за колело

Нашето предложение за мъжка каска за колело

Видове каски за колоездене

Има няколко вида велосипедни каски, всяка от които е предназначена за определен тип колоездене. Някои от най-често срещаните видове каски за велосипеди включват:

Шосейни каски 

Шосейните каски за колело са леки и аеродинамични, предназначени за шосейно колоездене и състезания. Те обикновено имат елегантен, прибран дизайн и големи вентилационни отвори, за да поддържат велосипедиста прохладен.

Каски за планинско колоездене

МТБ каските за колела са предназначени за каране в планината и имат повече покритие за гърба и страните на главата, както и козирка за защита на водача от слънцето и отломките.

Градски каски за колело

Градските каски за колоездене са предназначени за градско каране и се отличават с по-небрежен, градски стил. Те често имат вградени светлини и светлоотразителни елементи за увеличаване на видимостта в трафика.

Каски, покриващи цялото лице

Фулфейс (full-face) каските са предназначени за планинско колоездене, спускане и каране на BMX и разполагат с предпазител за брадичката за допълнителна защита.

Нашето предложение за фулфейс за колело

Детски каски за велосипеди

Детските каски за детски колела са проектирани специално за деца и се отличават с по-малки размери, забавен дизайн и цветове, които децата ще харесат. Когато избирате каска за деца, важно е да изберете каска, която е специално проектирана за деца, тъй като техните форми и размери на главата са различни от тези на възрастните. 

Нашето предложение за детска каска за колело

Как да изберем правилен размер каска за колело?

Изборът на правилния размер каска за колоездене е от решаващо значение както за безопасността, така и за комфорта. Каската за колело трябва да приляга плътно на главата ви, като ремъците трябва да са регулирани правилно, за да го задържат на място. За да намерите правилния размер на вело каска, първо трябва да измерите обиколката на главата си или главата на детето ви или да посетите един от нашите магазини Велозона, за да ви помогнем с избора на каска. Измерването на главата трябва да се направи точно над веждите и около най-широката част на главата ви. Освен това, когато пробвате каска за колело, разклатете енергично главата си настрани и нагоре и надолу. Каската за велосипед трябва да стои здраво на главата ви и ви е удобна.


Винаги носете каската си, когато карате велосипед, дори и при кратки разходки, за да осигурите максимална защита в случай на злополука.


Ще намериш голям асортимент каски за колоездене - дамски каски за колела и мъжки каски за велосипеди и детски вело каски в онлайн магазин за велосипеди и аксесоари - Velozona.bg или във физическите ни магазини Велозона (виж локациите). Топ брандове, добри цени, бързи доставки.

Brand: GIANT
Професионална каска Full Face за велосипед GIANT 100%Цялолицевият шлем GIANT 100% Status е резултат от сътрудничество със 100% Speed Lab. Създаден за пълна защита и комфорт, той е пълен с функции, които помагат на водачите да имат предимство при агресивни офроуд условия. От DH до..
349.00 лв
Brand: Head
Детска каска за най-малките почитатели на колоезденето. Тя гарантира комфорт и безопасност.Лека детска каска за велосипед Head KID има и проветряващите отвори осигуряват ефективна вентилация в топлите летни дни. Възможност за регулиране на размера.СПЕЦИФИКАЦИЯ:Размер: S/M (52-57cm)Технология:&n..
69.00 лв
Brand: Head
Детска каска за най-малките деца колоездачи.Тази лека детска каска за колело гарантира комфорт и безопасност. Отвори осигуряват ефективна вентилация, която охлажда главата в топлите летни дни.Head KID е лека вело каска за деца с възможност за регулиране на размера.СПЕЦИФИКАЦИЯ:Размер: XS/S (47-..
69.00 лв
Brand: Head
Вело каска Head MTB W07 се характеризира със своята максимална безопасност и удобство при носене. Каска за колело HEAD MTB W07 е с отвори, които помагат за правилното проветряване на главата.Тази лека каска за велосипед е допълнително оборудвана с мрежа против насекоми. Лесно и бързо се регулира раз..
111.00 лв
Brand: Head
Вело каска Head MTB W07 се характеризира със своята максимална безопасност и удобство при носене. Каската е с отвори, които помагат за добро проветряване главата.Тази каска за колело HEAD MTB  допълнително е оборудвана с мрежа против насекоми. Лесно и бързо се регулира размера.СПЕЦИФИКАЦИЯ:Разм..
111.00 лв
Brand: Longus
Комплект каска, протектори и бутилка за вода, които могат да се  приберат в удобна раница.Този комплект включва всичко това, от което децата се нуждаят за първата си разходка с каска за велосипед.Детска каска  за колело с вграден визьор. Изработена от издръжлива EPS пяна. Каската..
79.00 лв
Brand: Longus
Комплект каска, протектори и бутилка за вода, които могат да се  приберат в удобна раница.Този комплект включва всичко това, от което децата се нуждаят за първата си разходка с каска за велосипед.Детска каска  за колело с вграден визьор. Изработена от издръжлива EPS пяна. Каската..
79.00 лв
Brand: Bestial Wolf
Каска BESTIAL WOLF BLACKSKULLS е изработена от термопластичен устойчив материал и е предназначена за екстремни спортове.СПЕЦИФИКАЦИИ:Материал: устойчив термопластичен материал ( ABS )Регулиране: 2 системи за регулиранеРазмер: S (47 - 53cm)       ..
91.00 лв
Brand: GIANT
Професионална каска Full Face на GIANT !   Цялолицевият шлем GIANT 100% Status е резултат от сътрудничество със 100% Speed Lab. Създаден за пълна защита и комфорт, той е пълен с функции, които помагат на колоездачите да имат предимство при агресивни офроуд условия. От DH до ендуро със..
349.00 лв
Brand: Head
Велосипедна каска Head MTB W07 се характеризира със своята максимална безопасност и удобство при носене. Каска за колело с отвори, които помагат за правилния климат на главата. Допълнително е оборудвана с мрежа против насекоми. Лесно и бързо се регулира размера.СПЕЦИФИКАЦИЯ:Размер: M/L (56-60cm..
111.00 лв
Brand: Head
Велосипедна каска Head MTB W07 се характеризира със своята максимална безопасност и удобство при носене. Каска за колело с отвори, които помагат за правилния климат на главата. Допълнително е оборудвана с мрежа против насекоми. Лесно и бързо се регулира размера.СПЕЦИФИКАЦИЯ:Размер: M/L (56-60cm..
111.00 лв
Brand: Head
MTB каска за колело Head MTB W19 се приема като една от най-сигурните и удобни. Разполага с вентилационни отвори, които гарантират достатъчна проветривост. Допълнителна екстра е мрежата против насекоми и вградената козирката.СПЕЦИФИКАЦИЯ:Размер: M/L (56-60cm)Технология: in-mold, hard-shell..
139.00 лв
Показва 1 до 12 от 97 (9 страници)
Този сайт използва "бисквитки". Разглеждайки съдържанието, Вие се съгласявате и с използването на "бисквитките"!