Menu
Your Cart

Детски

Детски

Детски велосипеди – Видове и размери

Детските велосипеди вече са изключително разнообразни, има детски велосипеди с помощни колела, както и детски велосипеди със скорости. Детски колела с помощни има с размер на гумата от 12 цола до 20 цола, като при детските велосипеди с 20 инчови гуми вече има модели със скорости, и дискови спирачки. Тези детски велосипеди са подходящи за деца от 3 до 7 години, като разбира се височината на самото дете има значение. При по-големите детски велосипеди разнообразието се увеличава, като освен, че имат скорости, тези детски велосипеди вече имат и различни спирачки като V-brake, механични или хидравлични дискови спирачки. При по-големите детски велосипеди размера на рамката, вече има по-голямо значение, като е добре да изберете подходящ размер за вашето дете или, като се консултирате на място в нашите магазини за велосипеди или като погледнете препоръчителната таблица с размери на производителя.


Характеристика на детски велосипеди с помощни колела

Нека сега да отговорим по-подробно, какви характеристики имат детските велосипеди с помощни колела. Като за начало те са с по-малки гуми и съответно са велосипеди подходящи за по-малки деца до 7 годишна възраст. Освен това има алуминиеви детски велосипеди, както и стоманени детски колела. Ако търсите лек детски велосипед Ви препоръчваме той да е алуминиев, ако търсите евтини детски велосипеди вижте стоманените велосипеди които предлагаме. Спирачките са друг много важен елемент при детските велосипеди, като тук имаме две опции, V-brake спирачки или комбинация от предна V-brake спирачка и контра. И двата варианта на детски велосипеди са добри и осигуряват бързо спиране. Детските велосипеди за момиче, се различават от детските велосипеди за момчета освен по цвета на рамката, така и по самата и геометрия, като момичешките детски велосипеди обикновено имат малко скосена рамка, докато при детските велосипеди за момче рамката е по-права. В магазини за велосипеди Велозона ще намерите най-голямо разнообразие на детски велосипеди, както за момчета така и за момичета.


Характеристики на детски велосипеди със скорости

Както вече споменахме по-горе детските велосипеди със скорости са за по-големи деца най-често за деца на възраст над 6 години. Тези детски велосипеди са по-спортно ориентирани, в сравнение с детските велосипеди с помощни колела. Тук влизат всички видове детски велосипеди с размер на гумите 20 цола, 24 цола, 26 цола 27,5 цола и дори и 29 цоловите велосипеди с по-ниски рамки са подходящи за деца и юноши. Тук разбира се комбинациите от видове рамки, скорости спирачки и цветове е много-голяма. Ако търсите по-висок клас детски велосипеди те са с алуминиева рамка, палцови команди и дискови спирачки. Ако търсите евтини детски велосипеди те са с по-нисък клас части, скоростите се сменят с RevoShift команди и рамката е стоманена. Въпреки това повечето детски велосипеди са с части на Shimano или Sram. От значение е да изберете подходящ размер на рамката за да може детето да се чувства максимално удобно, но и да може да кара детския велосипед повече време. Друг важен фактор за това детските велосипеди да са комфортни и да се карат удобно е да са леки. Ние от Велозона предлагаме леки детски велосипеди на доказали се марки, като всички детски велосипеди имат и двугодишна гаранция в нашите вело магазини.


Какво трябва да знаем при покупката на детски велосипеди

За да може да изберете най-подходящият детски велосипед трябва да се прецени размера на гумите и рамката на велосипеда да са подходящи за възрастта и височината на детето. Най-добре това може да стане на място в магазини за велосипеди Велозона, но ако нямате възможност да ни посетите или искате да изненадате детето с нов детски велосипед, то може да прочетете написаното тук за да придобиете представа за най-подходящия размер. Ние от магазин за велосипеди Велозона винаги сме насреща да Ви помогнем за правилният избор на велосипед.

Друго важно нещо, което е добре да знаете е, че алуминиевите детски велосипеди са по леки от стоманените. Когато изберете лек детски велосипед вашето дете ще може да го кара по-лесно и удоволствието ще е много по-голямо. Разбира се, не на последно място и цвета на детското колело да е сред любимите на вашето дете, затова и в нашите магазини ще намерите голямо разнообразие от цветове за вашият нов детски велосипед.Как да изберем детски велосипед

Разнообразието на детски велосипеди през последните години затруднява все повече избора на правилният детски велосипед. На първо място най-важното нещо, което трябва да гледаме, преди да купим детски велосипед е размера на гумите. Колкото по-голяма е гумата, съответно и рамката е по-голяма, затова е важно да изберем точният размер спрямо височината и възрастта на детето. Ако детското колело е прекалено голямо, то детето ще се откаже бързо понеже, няма да му е удобно да го кара и контролира, но ако пък изберем малък детски велосипед, то детето ще чувства дискомфорт от това, че ще бъде прекалено свито. Въпреки това при повечето детски велосипеди седалката и кормилото могат да се вдигат, това позволява даден модел да варира в диапазон от възраст и височина.

Детски велосипед 16 инча

Детски велосипеди с 16 инча гуми са подходящи за деца от 3 до 6 години, като височината подходяща за този размер детски велосипеди е от 100 см до 120 см. При тях има леки детски велосипеди, които са алуминиеви, както и стоманени които са по-евтини, но и по тежки, което ги прави по-трудни за каране. Повечето детски велосипеди 16 инча са с помощни колела, които могат да се демонтират, когато детето се научи да кара.

Детски велосипеди 20 инча

Тези детски велосипеди са подходящи за деца от 5 до 8 години, като височината подходяща за този размер детски велосипеди е от 110 до 130 см. Отново при тях има леки детски велосипеди, които са с алуминиеви рамки и по-тежки стоманени. При 20 инчовите детски колела освен с помощни колела има и модели със скорости. Освен това при 20 инчовите детски велосипеди има и модели с дискови спирачки и амортисьори.

Детски велосипеди 24 инча

При тези детски велосипеди вече имаме скорости и по-добри спирачки. Те са подходящи за деца от 7 до 11 години, като подходящата за този размер детски велосипеди височина е от 130 до 150 см. Тук вече започва да има и наистина голямо разнообразие понеже конфигурациите между скорости спирачки амортисьори и цветове на рамката са многобройни.

Детски велосипеди 26 инча, 27,5 инча и 29 инча

Това са размери на гумата, които предимно са за възрастни, но тук вече почва да играе роля и размера на рамката. Дори да е с по-големи гуми ако рамката е ниска, то може велосипеда може да се кара от дете. Тези модели са подходящи за деца над 150 , като вече е добре да се избере подходящ размер рамка. При тези детски велосипеди е необходимо детето да може да кара добре и да е уверено, че има контрол върху велосипеда.

Разгледайте детските велосипеди които предлагаме и ако имате въпроси се свържете с нас. Ние от вело магазини Велозона Ви очакваме! 

Brand: Kellys
Детски балансиращ велосипед е идеален инструмент за развитие на двигателните умения и координацията на детето. Баланс колело подходящо за деца от 2 до 5 години /ръст от 85 до 110см/.Детски велосипедът без педали Kellys KITE RACE 12 отговаря на строгите правила за безопасност на Европейския..
299.00 лв
Brand: Kellys
Детски балансиращ велосипед е идеален инструмент за развитие на двигателните умения и координацията на детето. Баланс колело подходящо за деца от 2 до 5 години /ръст от 85 до 110см/.Детски велосипедът без педали Kellys KITE RACE 12 отговаря на строгите правила за безопасност на Европейския..
299.00 лв
Brand: Kellys
Детски балансиращ велосипед е идеален инструмент за развитие на двигателните умения и координацията на детето. Баланс колело подходящо за деца от 2 до 5 години /ръст от 85 до 110см/.Детски велосипед без педали Kellys KITE RACE 12 отговаря на строгите правила за безопасност на Европейския с..
299.00 лв
Brand: Kross
Детски велосипед Kross MINI 12" за баланс, подходящ за деца от 3 до 5 години/ръст от 85 до 110см./! Отлично влияе върху развитието на координацията на движенията на детето.СПЕЦИФИКАЦИЯ:Рамка: лека алуминиеваВилка: Steel 12"Предна главина: Steel 28HЗадна главина: Steel 28HКапли: Steel 28HГуми: 1..
249.00 лв
Brand: Kross
Детски велосипед Kross MINI 12" за баланс, подходящ за деца от 3 до 5 години/ръст от 85 до 110см./! Отлично влияе върху развитието на координацията на движенията на детето.СПЕЦИФИКАЦИЯ:Рамка: лека алуминиеваВилка: Steel 12"Предна главина: Steel 28HЗадна главина: Steel 28HКапли: Steel 28HГуми: 1..
249.00 лв
Brand: GIANT
Представяме ви моделът ATX 26 цола на най-големия производител в света, специализиран в производството на велосипеди от висок клас GIANT. Велосипедите на GIANT са сред най-караните  велосипедни брандове  по целия свят и са първи избор на професионалистите и любителите колоездачи.От каране ..
899.00 лв 1,099.00 лв
Brand: GIANT
Представяме ви моделът ATX на най-големия производител в света, специализиран в производството на велосипеди от висок клас GIANT. Велосипедите на GIANT са сред най-караните  велосипедни брандове  по целия свят и са първи избор на професионалистите и любителите колоездачи.От каране в парка ..
899.00 лв 1,099.00 лв
Brand: GIANT
Компанията Giant е най-големия производител на велосипеди в света. Днес велосипедите на тази компания се продават в повече от 50 страни и 10 000 магазина!Велосипед GIANT STP 26'' е легендарният модел за екстремно улично каране и джъмпинг стил.Лека, здрава и издръжлива р..
2,599.00 лв
Brand: Kellys
Световният производител на велосипеди Kellys предлага и модели за Dirt Jump!Велосипед Kellys WHIP 10 26" е идеален за улицата, байк-парка или off-road терени. Този велосипед за Dirt Jump е чудесен избор за байкъри, прекарващи по-голяма част от времето си на колело и търсещи допълнително за..
1,469.00 лв
Brand: Kellys
Световният производител на велосипеди Kellys предлага и модели за Dirt Jump!Велосипед Kellys WHIP 30 26" оборудван с висококачествени части и е идеален за улицата, байк-парка или off-road терени.Този велосипед за Dirt Jump е чудесен избор за опитни байкъри, прекарващи по-голяма ч..
1,299.00 лв
Brand: Kellys
Световният производител на велосипеди Kellys предлага и модели за Dirt Jump!Този професионален велосипед за Dirt Jump е чудесен избор за напреднали байкъри, прекарващи по-голяма част от времето си на колело и търсещи допълнително забавление, адреналин и изпълнение на трикове..
2,199.00 лв
Brand: Kross
Лек алуминиев детски велосипед Kross LEA 3.0 26" на световният производител на велосипеди Kross!Детски велосипед KROSS Lea 3.0 SR - комбинация от практичен велосипед, който ще бъде идеален за града и в лек терен.Благодарение на амортисьорната вилка KROSS, карането по неравни пътища и ..
899.00 лв 999.00 лв
Показва 1 до 12 от 128 (11 страници)
Този сайт използва "бисквитки". Разглеждайки съдържанието, Вие се съгласявате и с използването на "бисквитките"!