Не е нужно да се чувствате неудобно, когато карате велосипеда си!


Много хора смятат, че дискомфорта от седалката на колелото е просто злополучен страничен ефект от колоезденето. Това не би могло да бъде по-далеч от истината. За болките в седалището и всички дискомфорти от седалката на велосипеда има решение! Ако се страхувате от времето, прекарано на седлото, имаме куп съвети, които могат да ви помогнат да се справите с дискомфорта.


Едно от най-важните неща, които можете да направите, за да карате по-комфортно, е да намерите седло, което е подходящо за вас. Този избор трябва да направите въз основа на анатомията си. Ако имаше едно-единствено седло за колела, което да работи за всички, животът щеше да е много по-лесен. Но тук се намесват различните типове тела. Болките от седалката на велосипеда при жените и мъжете са често срещани, но не е задължително да бъдат.
Ако седалката ви не е удобна, ето кои са основните неща, които трябва да вземете предвид:


Широчина на седлото:
Широчината на седлото не се определя от височината или теглото ви, а по-скоро от костната ви структура. (Широчината на седалищните кости има много малко общо с размера ви: Жените често имат по-широки седалищни кости от мъжете, дори те да са по-едри от тях.) Тази ширина е важна, защото искате седло, което да позволява на седалището да е изцяло върху седлото, но не толкова, че да го притискате, докато въртите педалите. 


Вид седло:
Някои мъже и жени предпочитат изрязано седло, което означава, че в средата има вдлъбнатина или дупка. За някои жени това облекчава натиска върху чувствителните тъкани и е по-удобно. Някои хора обаче могат да смятат, че то притиска неудобно. Трябва да опитате няколко стила, за да откриете подходящата седалка за вас.


Минимална подплата:
Ако седалката ви пасват правилно, не би трябвало да имате нужда от седалка с много подплънки и определено не би трябвало да добавяте подложка върху седалката. Прекалено многото подплънки са нещо, което не е винаги добро. Когато въртите педалите, седалищните кости търсят повърхност, в която да се притиснат, и ако имате много подплънки, всъщност може да окажете по-голям натиск върху чувствителните тъкани, а не по-малък.


Различни седалки: Ако карате различни велосипеди, е добре да смесвате седалките си. Позицията ви на планинския велосипед няма да е същата като тази на шосейния, така че това, което е подходящо за единия, може да не е подходящо за другия. Освен това редовната смяна на седалките гарантира, че сменяте местата, които са подложени на най-голям натиск по време на каране.


Разгледайте нашият асортимент от велосипедни седалки тук.