За да отвори пазара за споделени е-велосипеди, дъщерното дружество на Giant (Тайван) в Бенелюкс се присъедини към новата платформа за B2B ConnectBike. За този проект се разработва надежден е-байк, концепция за обслужване и платформа за споделяне. Според Giant Benelux, "Повече от 300,000 B2B e-велосипеда ще бъдат на пътя в Холандия и Белгия до 2022 година."

Connectbike.com е инициатива на E-bike2work, социално начинание, насочено към подобряване на качеството на въздуха и устойчивата мобилност в и около градовете. E-bike2work събра големи фирми от бранша и известни имена. Освен Giant, се присъединява и Mobilock - хардуер и софтуер разработчик на велосипедни системи за споделено пътуване. Стратегическите партньори на ConnectBike са застрахователя Allianz и лизингова компания Arval.

Партньорите по проекта твърдят, че предлагат "На компании, бизнес центрове, организации и местни власти алтернатива на автомобилния и обществения транспорт”. Това решение за пълно обслужване е съобразено с нуждите на клиента, като се започне от програмата за споделяне на велосипеди, решение за частен лизинг или комбинация от двете. Той винаги идва с услуга за сегментиране, специално насочена към велосипедисти на е-колела, разработен в сътрудничество с Allianz. Тази услуга ще се предлага в Нидерландия и Белгия.

Giant е разработил велосипед посветен на ConnectBike, който е особено подходящ за компаниите за доставка на колети и организации, които използват споделени велосипеди. Най-малко 400 служители на Техническия университет Делфт скоро ще тестват е-велосипеда за следващите два месеца.