Shimano е въвел 12-скоростната група на DEORE XT и SLX, базирана на опита на някои от най-добрите състезатели в света за планинско колоездене.

Новата серия DEORE XT M8100, най-новата итерация на оригиналната MTB groupet, продължава своето наследство с високи характеристики за MTB и ще се предлага от средата на юни 2019 година.

Серията SLX M7100, оформена от същата ДНК като XTR и DEORE XT, е проектирана да доставя качествено изпълнение за онези, които изследват техните MTB разговори, достъпни от юли 2019 година.

Хенри Бош, координатор на продуктите на Shimano Europe MTB, каза: "Докато скоростта, фокусът и контролът бяха мантрата, която преживяхме по време на развитието на XTR, трябваше да разширим това за DEORE XT и SLX. Помислихме много за това как и защо хората карат планински велосипеди."

"За нас този отговор е в това, че се състои от набор от компоненти в правилната класа и спецификации, които да отговарят на конкурентните амбиции, приключенските стилове на каране и качеството на планинските колоездачи по света, преди всичко да се увери, че състезателите получават трайни резултати, за да имат колкото се може по-забавно."

Новата серия DEORE XT M8100 е проектирана да осигурява висококачествени характеристики за днешните взискателни и авантюристични планински колоездачи, докато серията SLX M7100, която споделя една и съща ДНК, черпи от това вдъхновение, за да донесе качествено представяне на тези, които откриват забавлението на планинското колоездене